EUGENI GINER MARTÍ (1924-1994)

Autoretrat
Firmat Eugenio Giner
Llàpis sobre paper
Mides ?
Any 1954

Retrat
Firmat Eugenio Giner
Llàpis sobre paper
43 x 35 cms 
Any 1953Eugeni Giner Martí (Ortells, Castellón 16 de gener de 1924 - Premià de Dalt, 31 de març de 1994)

Il.lustrador d'historietes i dibuixant de còmics. Els seus pares, que feien de moliners a Castelló, van emigrar a Catalunya quan ell era molt petit, i es van establir a Sitges i després a Badalona. De jove ja destacava en el dibuix, i a la postguerra va decidir anar a buscar feina com a dibuixant. L'any 1943 va treballava amb l'Editorial Bruguera de Barcelona fent dibuixos en els quadernets "Aventuras y Viajes"

El 1944 va col.laborar en els dibuixos del personatge "El Antifaz Blanco. El asesino bondadoso". EL 1945 va dibuixar "Pequeños libros para muchachos". El 1946 va començar a dibuixar a la revista "Pulgarcito", la nova sèrie polícíaca "El Inspector Dan de la Patrulla Volante".

Aquest personatge també va aparèixer el 1948 a la revista "El Campeón", i aquell any també participa en el quadern de historietes "Vacaciones todo el año". El 1950 dibuixa al quadern "Magos del Lapiz", i el 1957 participa a "Bisonte Gráfico".

El 1957 va fundar la revista "Tiovivo" junt amb José Peñaroya, Carlos Conti, Josep Escobar i Guillem Cifré, on va dibuixar-hi la sèrie humorística "Lolita y Enrique se van a casar". El 1958 va dibuixar al quadern "Cucú" d'Edicions Soriano.

El projecte empresarial de la revista "Tiovivo" va fracassar i Bruguera va acabar adquirint l'empresa. Giner va tornar a ser treballador de Bruguera, però les discrepàncies amb la direcció el van fer decidir anar a treballar a Londres el 1959, dibuixant per la revista "Tiger" de l'empresa "Amalgamated Press".

El 1961 va tornar a Barcelona i va tornar a col.laborar amb Bruguera, on va fer dibuixos per la revista per noies "Sissi". El 1964 va treballar un temps a la construcció i el 1974, després d'una greu malaltia va patir un embòlia i paràl.lisi. Després va tornar a dibuixar i el 1982 recupera el personatge del Inspector Dan.
Eugeni Giner i Martí - Wikipedia.org
Eugeni Giner - Tebeosfera.com
El Inspector Dan - Bruguera - Tebeosbajosospecha
Eugenio Giner creador del inspector Dan
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada