JORDI VALLBONA SADURNÍ (1953)

 

Tres homes
Signatura : Vallbona
Llàpis d'aigua sobre paper
Mides : 13 x 10 cms.
Any : ?


-

Jordi Vallbona Sadurní (Colònia Viladomiu Vell, Gironella 1953)

Pintor, dibuixant, escultor, professor de pintura i director teatral. 

1953. Va néixer a la Colònia Viladomiu Vell de Gironella (Berguedà).

1971. Als divuit anys va entrar a treballar en el món del tèxtil.

1995-2003. Va entrar a formar part del grup de pintors de la prestigiosa Galeria d'Art Mayte Muñoz, de Barcelona, on hi va fer diferents exposicions.

2001-2014. Vallbona crea i dissenya la representació teatral de l'espectacle L'Onze de Setembre de Gironella, sobre els fets del 1714, amb els actors i actrius del grup de teatre La Gresca.

2003. Vallbona és autor del projecte Historia Viva, racons del nucli antic de Bagà, una carpeta amb 12 dibuixos, amb text de Josep Ureña i un tiratge de 150 exemplars.

2004. Juliol. La Galeria d'Art Laué d'Avenches (Suïssa) li fa l'encàrrec d'una exposició dedicada a l'òpera Carmen dins del reconegut festival d'òpera que es representa en aquesta ciutat.

2005. Març. La Galerie d'art Laué de Suïssa escull Vallbona per participar en la Fira d'art Internacional de Karisruhe (Alemanya).

2006. Maig. La Galerie d'art Laué fa exposar Vallbona a Salzburg (Àustria) amb motiu de l'any Mozart.

2007. Vallbona participa en l'exposició anual d'Avenches (Suïssa).

2008. Febrer. Es presenta el llibre El Berguedà, ressons europeus de Jaume Farguell Sitges (1936), amb il.lustracions de Jordi Vallbona. Del 4 de juliol al 3 d'agost. Vallbona realitza una altra exposició a la Galeria d'art Laué dedicada a l'òpera La Traviata de Verdi. El novembre participa en la Fira d'Art internacional de Madrid (FAIM), i així el presentaven: "el catalan Jordi Vallbona : pintura figurativa, pero de pincelada etérea y sugerente." Aquell any també dibuixa 5 marcapàgines que formen un puzzle del pont de la Vila i l'església de Sant Esteve de Bagà, per encàrrec de la Penya Blaugrana de Bagà.

2009. Exposa a Avenches (Suïssa) i torna a participar a la Fira d'Art Internacional de Madrid (FAIM).

2010. Abril. La Galerie d'art d'Avenches porta una exposició de Vallbona a Montreux.

2012. Abril. L'obra a pastel Detall de Montserrat surt reproduïda en una invitació del X Acte Acadèmic de Montserrat 2012. Arxiu històric de les Ciències de la Salut.

Una lesió a l'espatlla el va fer apartar de la pintura, però aleshores va aparèixer l'escultura com a nova afició.

2013. 15 d'agost. Exposició El sentit de les formes, una col.lecció de peces esotèriques sortides de la natura, a GOTIM Gironella.

2015. Del 7 al 23 de maig. Es cel.lebra una exposició d'escultures orgàniques de Jordi Vallbona amb el nom de Bellesa de la Natura, al Casal d'Europa (Palau de Suècia) de Berga.

2017. Es publiquen els Goigs del Santuari de Santa Maria de la Quar, amb text de Joan Pujol i dibuixos de Jordi Vallbona.

2018. Maig. Jordi Vallbona publica el llibre Roses que perfumen el paisatge amb il.lustracions d'esglésies romàniques del Berguedà, amb pròleg de l'historiador i arqueòleg berguedà, Jaume Bernades Postils.

Vallbona també és autor del projecte Domus Domini, una carpeta amb 15 dibuixos del Romànic del Berguedà, que tenia un tiratge de 125 exemplars.

El pintor Vallbona ha exposat a Madrid, Girona, Bilbao, Palma de Mallorca, París ...



El pintor de Gironella Jordi Vallbona inaugurarà aquest divendres una exposició a Suïssa. Aquí Berguedà. 01/07/2008
Feria de arte independiente en Madrid. Alicia Mesa
Invitació 2012
Jordi Vallbona, pintor i escultor. Revista Pànxing. Berguedà entrevistes. Maig 2015
Entrevista a Jordi Vallbona. Revista Pànxing. N.199

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada