TERESA LLÀCER PELLICER (1932)

Paisatge amb masia
Firmat Llácer
Oli sobre tela
38 x 47 cms 
Any ?
EN VENDATERESA LLÀCER PELLICER (Mont-roig del Camp, 1932)

Pintora i grabadora llicenciada per la Facultat de Belles Arts de Barcelona. El 1969 va presentar la seva primera exposició a Bologna (Italia). Des de 1970 va exercir de professora de pintura i dibuix durant 33 anys. El 1987 es va doctorar amb el grau de Cum Laude. Des de 2001 és socia honorífica del Cercle Artístic Reial de Barcelona.

Ha exposat regularment a Barcelona, i també a Girona, Palamós, València, Castelló, Tudela i també a Italia, Anglaterra, Holanda, Austria, USA, ... Les seves obres es troben exposades al Museu d'Art Contemporani de Barcelona, al Museu Montecatini d'Italia, al Patrimini Artístic de La Caixa i de la Diputació de Barcelona, etc.

La seva obra es va iniciar amb el mestre Ramon Sanvicens Marfull, i sempre s'ha mantingut fidel a una linia figurativa, amb un sòlid dibuix i un colorit vibrant, que es podria definir com un "expresionisme del dibuix i el color".

La temática de la obra de Teresa  LLÀCER es amplia: paisajes, marinas, composiciones de gran formato con figuras, desnudos, flores, bodegones, retratos, etc. Ha realizado también importantes encargos de pinturas murales y series de obra gráfica.

La obra de  Teresa LLÀCER se inscribe en la tradición figurativa moderna de la pintura europea, en su substrato encontrándose las huellas de Picasso, Manet, Bonnard, Sunyer, Derain, Gaugain, Morandi, Cèzanne… La temática y la expresión de esta obra excepcional se desarrollan entre la avidez y la reflexión, entre la pasión y la contemplación, entre la sensitividad y el pensamiento".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada